Återvinning

Material och transport

Grönare morgondag

Vi återvinner och transporterar material

Återvinning spelar en central roll för att skapa en grönare morgondag. Vi är stolta över att ha en egen återvinningsanläggning som sträcker sig över 13 000 m2. Genom att sortera och återanvända material bidrar vi till att minska avfall och bevara naturen. Tillsammans kan vi göra en positiv skillnad för vår planet och säkerställa en hållbar framtid.

icon_check_alt icon Vi tar emot allt ifrån sorterbart och brännbart material till skrot, ris och kompost för att bidra till en grönare morgondag.

Vi strävar efter att erbjuda våra kunder en bekväm och pålitlig lösning för återvinning av material, samtidigt som vi främjar en mer hållbar livsstil. Vårt mål är att det ska vara enkelt för privatpersoner och företag att återvinna och bidra till en renare och miljövänlig framtid.

Vi transporterar och återvinner all typ av material inklusive farligt avfall, brännbart material, skrot, ris och kompost.

Sortering

Sorteringsprocessen består av flera steg.

För-sortering

Vid en första sortering plockas större föremål och farligt avfall från det övriga avfallet. En grovsortering av olika materialtyper sker också.

Avancerad sortering

Med hjälp av avancerad teknik, som bandtransportörer, magnetiska separatorer, siktar, och manuell sortering, separeras de olika materialen från varandra. Material som sorteras är bland annat plast, metall, glas, papper, och organiskt avfall.

Återvinningsprocess

De sorterade materialen behandlas sedan för att bli återvinningsbara råvaror. Plast krossas och smälts för att bli granulat. Papper används för att skapa ny pappersmassa.

När materialet bearbetats och återvunnits kan det bli nya produkter. Det är ett cirkulärt system där material återanvänds istället för att hämtas från nya källor.

Miljö och hållbarhet

Vi strävar ständigt efter att optimera våra processer från insamling av material till transport och återvinning för att minimera avfall och utsläpp och bidra till en mer hållbar utveckling.

Genom att ta hand om hela kedjan från insamling till återvinning är vi övertygade om att vi kan effektivisera återvinningsprocessen och bidra till en mer hållbar hantering av avfall.

Vår service

Vi har flera insamlingslösningar och tjänster som kan anpassas efter era behov. Tveka inte att kontakta oss för att diskutera era behov.

Kontakta oss

12 + 1 =

Tord Nilssons Lager & Återvinning AB

Besöksadress:
Verkstadsvägen 10
37450 Asarum

Kontaktuppgifter

Växelnr: 0454-329650

E-post: info@tordnilsson.se

Bokning av transporter:
bokning@tordnilsson.se

Följ oss på Sociala Medier